Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad • 7 dagen per week geopend • Welkom zonder afspraak • Say yes for less!

De zee, het zand en een mooie zonsondergang: niets is romantischer dan een strand bruiloft. Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal naar het buitenland om een strand bruiloft te organiseren. Je kan namelijk ook heel mooi in Nederland vieren dat je gaat trouwen. Met een goede fotograaf, een trouwjurk die past in jouw thema en de juiste locatie wordt jouw dag fantastisch. Hieronder staan wat punten waar je rekening mee kan houden om te zorgen dat jouw dag geweldig wordt.

De locatie voor een strand bruiloft

Veel mensen denken bij een strand bruiloft aan een buitenlands avontuur. Terwijl dit tegenwoordig niet meer de enige optie is, een strand bruiloft kan namelijk heel goed gevierd worden in Nederland. Het Nederlandse weer werkt steeds vaker mee. Daarnaast is het een perfecte mogelijkheid voor als je in de zomer wil trouwen. Op de stranden van ons kikkerlandje zijn veel strandtenten en beachclubs te vinden die je zou kunnen afhuren om de liefde te vieren. Als je graag in de winter wil trouwen, wordt het lastiger om op het strand te trouwen. Het weer werkt dan niet heel vaak mee en de strandtenten zijn dan op een paar plekken na gesloten. Als je enthousiast bent geworden, is de eerste stap voor het plannen van je bruiloft om de juiste locatie te gaan kiezen.

Waar houd ik rekening mee met het kiezen van de locatie?

Niemand hoopt natuurlijk op slecht weer tijdens de bruiloft, maar de mogelijkheid is er wel. Het is iets om rekening mee te houden. Het zou namelijk verstandig zijn om een trouwlocatie te kiezen waar je eventueel zou kunnen uitwijken naar een overdekte plek. Daarnaast moet de locatie goed te bereiken zijn voor je gasten. Je kan het vervoer voor de gasten zelf regelen, zodat je zeker weet dat iedereen op locatie kan komen. Ook moet er gedacht worden aan de gasten die slecht ter been zijn. Is er een verharde ondergrond of kan deze gelegd worden op de plekken waar dit nodig is? Als laatste zou het fijn zijn als de complete bruiloft op dezelfde locatie gevierd kan worden. Denk hierbij aan de ceremonie, de receptie, het diner en het trouwfeest. Als je een dresscode geeft aan je trouwdag, zou het fijn zijn dat je de locatie kan decoreren op de manier zoals jij dat wil.

Trouwjurk voor een strand bruiloft

Bij het kiezen van je trouwjurk is het verstandig om rekening te houden met dat je gaat trouwen op het strand. Het zou niet fijn zijn om in een lange zware jurk door het zand naar het altaar te moeten lopen. Een betere optie zou zijn om met wat lichtere trouwjurk aan te kunnen schitteren richting het altaar. In onze winkel kunnen we je helpen met het uitkiezen van de trouwjurk waar jij je het beste in voelt, we kijken bijvoorbeeld samen naar de maat en het materiaal. Daarnaast helpen we je graag een jurk te vinden die passen in jouw thema en style.

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply