Skip to main content

Het belangrijkste bij het plannen van een bruiloft is het kiezen van de trouwdatum. Op deze dag ga je de liefde vieren en je wil natuurlijk graag dat al je naasten aanwezig zijn. Je moet aan veel dingen denken: de juiste dag, de datum, wie je wil uitnodigen en de uitnodigingen zelf. Hieronder staan een paar punten die je helpen bij het kiezen van een trouwdatum.

Een betekenis volle trouwdatum

Er zijn vast wel wat belangrijke en betekenisvolle dagen geweest in jullie relatie. Denk bijvoorbeeld aan de eerste date, de dag dat jullie een relatie kregen of de verloving. Het kan een mooi opstapje zijn om op deze datum jullie trouwdag te plannen. Het is dan een extra detail voor de grote dag. Als je geen belangrijke datum hebt, kan je ook kiezen voor een dag met een geluksnummer. Als jullie de speciale dag niet op een betekenisvolle datum willen plannen, kan je het beste een datum kiezen die jullie schikt. Als je een strandbruiloft wil geven, kan je het beste kijken naar data in de zomer, want je wil dan natuurlijk wel goed weer hebben.

Datum vastleggen bij een trouwlocatie

Zodra je een datum hebt bedacht, is het verstandig om zo gauw mogelijk de datum vast te leggen bij een trouwlocatie. Misschien is je datum wel een hele populaire dag onder de trouwers. Om te voorkomen dat je trouwlocatie straks volgepland is, kan je al een optie nemen. Als je zeker bent van de locatie kun je natuurlijk de plek al definitief vastleggen.

De beste dag

De dag waarop jij het ja-woord geeft moet jouw dag worden. Toch moet je wel rekening houden met de gasten die je uitnodigt. Het is belangrijk om te bekijken hoe gemakkelijk het voor hen is om naar de bruiloft te komen. Als jij je bruiloft op een doordeweekse dag wil vieren, betekent dit dat de gasten niet kunnen werken. Het vrij nemen voor een bruiloft, valt onder bijzonder verlof. Helaas is een vrije dag voor de gasten niet wettelijk vastgelegd. Het ligt aan de werkgever of de gast gemakkelijk vrij krijgt. Natuurlijk zouden je gasten er alles aan doen om jouw trouwdag bij te wonen. Een populaire dag onder de trouwers is zaterdag. Dit komt omdat de meesten dan al vrij zouden zijn en na de speciale dag nog een dag hebben om bij te komen.

De trouwdatum bekend maken

Als je een trouwdatum hebt uitgezocht en een optie hebt op de trouwlocatie kan je de directe familie en vrienden gaan vermelden dat je bruiloft gepland staat. De mensen die dicht bij jou staan, vertel je natuurlijk al eerder de datum dan dat je de officiële uitnodiging verstuurt. Je wil namelijk wel dat deze mensen, zoals je ouders, broer of zus, sowieso kunnen komen. Zodra je de locatie daadwerkelijk hebt vastgelegd, kan je de uitnodigingen versturen en je trouwjurk gaan uitzoeken. Misschien heb je wel een thema aan je bruiloft gegeven, dan is het wel zo mooi om dit mee te nemen op het design van je uitnodiging. Daarnaast moet het alle informatie bevatten. Hoe laat en waar worden de mensen verwacht? Het zijn belangrijke punten die niet kunnen missen op de uitnodiging.

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply