Skip to main content

Na lang plannen zit jouw feestelijke dag om de liefde te vieren erop. Maandenlang heb je hier naartoe geleefd en heb je jouw dag gepland. Het uitzoeken van de beste locatie, een trouwdatum, de taart en natuurlijk de trouwjurk was gelukt, en je hebt inmiddels het ja-woord gegeven. Tijd om na te genieten van de mooie dag. Maar wat doe je met jouw trouwjurk na de bruiloft? Het is een vraag die veel bruiden zich afvragen. Het is een mooie jurk die een speciale betekenis heeft, het opnieuw aantrekken zal echter niet zo snel gebeuren. Toch zijn er een paar mooie manieren waarop je jouw trouwjurk na de bruiloft kan behandelen. Hieronder staan een paar populaire opties beschreven.

Bewaren als aandenken

De meeste bruiden kiezen ervoor om hun trouwjurk te bewaren als aandenken en herinnering aan de speciale dag. Dit kan betekenen dat ze de jurk laten stomen en opbergen in een beschermende hoes, of in een speciale doos met andere trouwherinneringen zoals het fotoalbum. Ook kan de jurk op een kledingpop worden aangetrokken. Deze pop zou bijvoorbeeld leuk staan in een slaapkamer of in een kastenkamer.

Verkopen

Sommige bruiden hechten niet zoveel waarde aan de trouwjurk zelf, maar meer aan de herinneringen. Veel stellen besluiten daarom om hun bruidskleding te verkopen. Dit kan op verschillende online verkoop sites of je kan de kleding brengen naar een tweedehands winkel. Het is een goede optie wanneer je geen emotionele waarde hecht aan de jurk. Daarbij kan je dan ook nog wat geld terugverdienen van de jurk.

Schenken aan een goed doel

Als je geen waarde hecht aan de jurk en er geen vergoeding voor wil hebben, kan je besluiten jouw trouwjurk te schenken aan een goed doel. Deze goede doelen zorgen ervoor dat de jurk dan terecht komt bij de juiste organisaties voor bruiden in nood. Ook kan het voorkomen dat jouw trouwjurk dan belandt bij een theatergroep die de jurk kan gebruiken als kostuum. Het is een goede optie wanneer je de jurk zelf niet wil bewaren, maar wel iemand anders blij wil maken met de jurk.

Ombouwen als ander kledingstuk

Een andere optie is om de trouwjurk te laten ombouwen tot een ander kledingstuk, zoals een rok of een jas. Dit kan een interessante manier zijn om te zorgen dat de jurk nog af en toe eens wordt gedragen op een andere manier. Ook is dit een leuke optie zijn om een ‘stukje jurk’ te geven aan je dierbaren zoals je (klein)kinderen. Zo krijgen zij een stukje herinnering van de fijne dag.

Doorgeven aan de volgende generatie

Sommige bruiden hechten veel waarde aan de trouwjurk en houden de jurk graag in de familie. Dan is een goede optie wellicht om de jurk door te geven aan de volgende generatie. Zo kan je de jurk bijvoorbeeld geven aan een familielid zoals een nicht of een dochter, zodat zij kunnen schitteren in de familiejurk. Het dragen van de jurk kan dan een mooie en betekenisvolle traditie worden binnen de familie.

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply