Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad • 7 dagen per week geopend • Welkom zonder afspraak • Say yes for less!

Ben je op zoek naar jouw droomjurk, maar wil je ook van het proces van het kopen van de trouwjurk genieten? Dan is het goed om een aantal dingen in gedachten te houden. Je droomjurk vinden komt namelijk met een aantal uitdagingen en een hoop emotie. Met deze tips om een trouwjurk te kopen kun je met een gerust hart op zoek gaan, zonder dat je voor grote verrassingen of teleurstellingen komt te staan.

Tip #1 – Jouw budget

Het is heel belangrijk om vooraf je budget te bepalen. Waarom? Om teleurstellingen te voorkomen. Met een budget dat vast staat, is het duidelijk hoeveel een jurk mag kosten en weet je ook welke jurken je moet laten hangen. Pas je een jurk die over je budget gaat en word je hier helemaal verliefd op? Dan zal het in principe onmogelijk worden om een andere te vinden die net zo mooi is als die te dure jurk. Niet doen dus!

Tip #2 – Wie neem je mee?

In de meeste gevallen hebben de mensen die je meeneemt veel invloed over hoe je bezoek aan de bruidsmode winkel zal verlopen. Veel mensen hebben een duidelijke mening en laten dat graag merken, je wil hier niet door beïnvloed raken. Neem mensen mee die eerlijk zijn, maar jouw mening wel in zijn waarde laten. Het is jouw dag en jij moet je prettig voelen bij je keuze.

Tip #3 – Voorbereiding

Ook al lijkt je trouwdag nog zo ver weg, toch vliegt de tijd en kan het een tijdje duren voordat je je droomjurk gevonden hebt. Begin dus op tijd met je voorbereidingen en de pasbezoeken. Bekijk op social media wat je mooi vindt en sla dit op. Sla ook een aantal afbeeldingen op van sfeerimpressies. Door de foto’s aan de verkoopmedewerker te laten zien, krijg je het beste advies voor jouw smaak.

Ga goed voorbereid naar je pasafspraak. Neem hakken mee als je op je trouwdag hakken gaat dragen en doe ook je haar en make-up zoals je dat ongeveer wil. Hiermee krijg je de beste impressie van het totaalplaatje.

Tip #4 – Een stap terug

Tijdens een pasronde kun je gemakkelijk overweldigd raken. Dat is heel logisch! Raak niet in paniek en neem gewoon een pauze. Misschien is het handig om samen met je entourage op te schrijven wat je mooi vond en wat juist niet. Hierdoor krijg je een overzicht van hoe je er voor staat en kun je beter afwegen wat het beste is.

Als je op tijd begint met je zoektocht, is het fijn om te blijven bedenken dat je niet meteen moet beslissen. Kom gerust op een later tijdstip terug. Neem ook foto’s van de jurken die je past, zo kun je later terugkijken naar hoe het wat. Bovendien zal een foto op een later tijdstip ook emotie omhoog halen, hier kun je veel uit opmaken!

Tip #5 – Luister naar jezelf

Je kunt de beste keuze maken door te luisteren naar jouw eigen gevoel. Soms kun je het niet verwoorden, en dat is oké. Het is belangrijk dat je gevoel goed zit. Het kan zijn dat je bij de eerste drie jurken al je droomjurk tegenkomt. Als het goed zit, zit het goed. Wees dan niet bang om de knoop door te hakken. Stel jezelf de vraag: wat zou ik beter willen? Kun je niets direct bedenken, dan weet je genoeg!

Bonus tip

Het is toch geweldig dat je hier staat, op zoek naar een droomjurk omdat je gaat trouwen met iemand waar je zoveel van houdt. Bovendien heb je fantastische mensen om je heen die met je mee gaan om je te helpen met je zoektocht. Dus vergeet vooral niet te lachen en te genieten!

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply