Skip to main content

De meeste mensen kiezen voor een witte trouwjurk. Wit wordt namelijk traditioneel gezien als de kleur voor een trouwjurk. Maar er zijn verschillende soorten wit. Denk bijvoorbeeld aan ivoor, zandwit, gebroken wit en sneeuwwit. Ze zijn allemaal net anders van elkaar en passen ook net niet bij iedereen. Daarnaast willen sommige mensen trouwen in een gekleurde jurk. Heb je al nagedacht over de kleur van jouw trouwjurk? Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Wat is belangrijk bij jouw keuze

Het allerbelangrijkste is dat jij je fijn voelt in de jurk die je kiest. Het maakt niet uit welke kleur voor jou prettig voelt, zolang jij je maar op je gemak voelt in jouw droomjurk. Daarnaast is het wel handig om te kijken of je gekozen kleur bij je past, deze zal jou namelijk laten stralen. Sommige kleuren maken je bijvoorbeeld bleekjes waardoor het resultaat misschien teleurstellend is. Overweeg daarom wat anderen zeggen, maar laat je eigen gevoel het sterkst meespelen.

Verschillende kleuren wit

De meeste mensen kiezen gewoon een witte jurk en denken niet na over de verschillende tinten en tonen. Dit is zonde omdat de juiste kleur jou echt kan laten stralen!

Wit heb je dus in verschillende tinten. Wil je jouw lichaam helemaal laten stralen in de jurk? Dan kijk je naar de kleuren van je ogen, de kleur van je huid en de kleur van je haar. Door de trouwjurk kleur af te stemmen op je lichaam, wordt het een prachtig geheel. Meestal kun je in een oogopslag zien of een kleur je goed staat. Met wit tinten is het net wat lastiger en moet je kijken naar je huidskleur en de ondertoon van jouw huid.

Hoe vind je je kleur?

De ondertoon van je huid heeft dus een grote invloed op de kleuren die je het mooiste staan. Je kunt de ondertoon van je huid bepalen op verschillende manieren. Een van de gemakkelijkste manieren is door te kijken naar de kleur van je aderen. Zien je aderen er paars/blauw uit? Dat betekent dat je een koele ondertoon hebt. Zien je aderen er groen uit? Dit betekent dat je een warme ondertoon hebt. Zien je aderen er niet zozeer groen, blauw of paars uit? Dan heb je een neutrale ondertoon en zullen de meeste kleuren je goed staan.

Je kunt ook kijken naar de kleuren die je normaal gesproken goed staan. Draag je vaak kleuren zoals blauw omdat deze jou laten stralen? Dan is je ondertoon waarschijnlijk koel. Staan zomerse kleuren zoals rood en geel je goed? Dan heb je een warme ondertoon.

Welke kleur jurk past bij een koele ondertoon?

Bij een koele ondertoon passen het beste een gebroken witte jurk of een sneeuwwitte jurk. Daarnaast kun je voor je sieraden het beste voor zilver gaan omdat dit ook een koele kleur is.

Welke kleur jurk past bij een warme ondertoon?

Ivoor en zandwit passen het beste bij je als je ondertoon een warme toon is. Gouden sieraden passen het beste bij een huid met warme ondertonen.

Professioneel advies

Het kan vrij lastig zijn om de beste kleur te vinden voor jouw huid. Gelukkig weten de meeste verkoopmedewerkers van Bruidsmodeoutlet Rotterdam goed hoe ze de ondertoon van je huid kunnen bepalen en welke kleuren je het beste zullen staan. Naast de bepaling van de ondertoon kijk je namelijk ook naar je karakter en smaak. Door verschillende lapjes stof over je schouder te leggen, kun je kijken welke het mooiste bij je gezicht staat.

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply