Skip to main content

Trouwjurk trends veranderen continu en elke keer worden ze weer mooier. Het kan lastig zijn om in te schatten wat de trends zijn op jouw trouwdag. In de meeste gevallen koop je je jurk namelijk al maanden van tevoren. Laten we daarom kijken naar de trouwjurk trends van 2023, zodat jij helemaal up-to-date bent op jouw bijzondere dag.

Trouwjurk trend #1: Minimalistisch

De kracht van eenvoud is een trend die blijft terugkomen. Een minimalistische trouwjurk is meestal jurk met één bijzondere touch. Deze jurk laat jou en je accessoires juist stralen. Een minimalistische jurk is het mooist als hij gemaakt is van verfijnde luxe materialen. Minimalistische trouwjurken staan bij vrijwel iedereen goed en zijn populair bij mensen die houden van een jurk met niet al teveel poespas.

Trouwjurk trend #2: Bijzondere mouwen

Vroeger kwam je vaak een conservatieve jurk tegen met lange mouwen. De afgelopen decennia waren mouwen juist niet populair en mocht het best een beetje uitdagender zijn. Tegenwoordig zie je de mouw helemaal terug komen, maar dan in bijzondere vormen. Er is ontzettend veel mogelijk als we het hebben over mouwen. Zo kun je voor luchtige tule mouwen kiezen of misschien vel helemaal van kant. Symmetrisch of a-symmetrisch, je kunt alle kanten op. Bij sommige trouwjurken kun je de mouwen afnemen. Hiermee kun je tijdens de ceremonie de prachtige mouwen dragen en tijdens het feest voor meer bewegingsvrijheid kiezen en de mouwen afnemen.

Trouwjurk trend #3: Luchtig en doorschijnend

Een super romantisch en intieme trend is de doorschijnende jurk. Meerdere lagen tule zorgen voor een doorschijnend effect, zonder dat je daadwerkelijk alles kunt zien. Deze trouwjurk trend is prachtig bij een zonnige zomer bruiloft!

Trouwjurk trend #4: Bloemenkant

Bloemenkant is eigenlijk altijd goed, maar in de nieuwe collecties gaan we hier meer van zien! Bloemenkant kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Zo kunnen de bloemenapplicaties over de hele jurk worden verspreid, alleen over de top of misschien als subtiel detail. De bloemen borduursels geven je jurk een dynamisch effect en passen bij vrijwel elke huidsoort.

Trouwjurk trend #5: diepe armgaten

Een van de subtiele trouwjurk trends is de diep gesneden armgaten. Meestal gecombineerd met een diep decolleté en diepe rug. Het is een mooie, elegante en luchtige jurk die van veel verschillende materialen gemaakt kan worden en je een mooi smal effect op je bovenlichaam geeft.

Trouwjurk trend #6: Een beetje extra

Waar de een van minimalistisch houdt, gaat de ander het liefste een tikje over de top. We mogen en durven steeds meer en daarom wordt een extravagante trouwjurk steeds

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply