Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad    •    7 dagen per week geopend    •    Welkom zonder afspraak    •    Say yes for less!

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Wij kunnen ons voorstellen dat bij alle blijdschap nu ook een hoop vragen komen kijken. Want, hoe plan je een bruiloft? Geen stress! Wij helpen je graag. Hieronder vind je een checklist waarin alle punten staan die je zeker niet mag vergeten. Zo plan jij de bruiloft van je dromen.

Datum en locatie kiezen

Eén van de belangrijkste dingen bij het plannen van je bruiloft is natuurlijk de datum. Er zijn vast wat betekenisvolle dagen geweest in jullie relatie. Het is dan natuurlijk mooi om de bruiloft op één van die dagen te plannen. Houd daarnaast rekening met factoren als het weer en het tijdsbestek. Wil je buiten trouwen? Dan moet het natuurlijk wel mooi weer zijn! En hoeveel tijd denk je nodig te hebben voor het plannen van je bruiloft? Er wordt aangeraden om toch zeker een jaar de tijd te hebben. Je kan de locatie dan ook ruim van tevoren vastleggen.

Samenstellen van de gastenlijst

Zodra de datum en trouwlocatie zijn vastgelegd, kan je de uitnodigingen gaan versturen naar de gasten. Deze moeten natuurlijk alle informatie bevatten. Hoe laat en waar worden de mensen verwacht? Dit zijn belangrijke punten die niet kunnen missen op de uitnodiging.

Bepaal budget

Bij bovenstaande punten is het natuurlijk belangrijk om een bepaald budget aan te houden. Wist je bijvoorbeeld dat op zaterdag trouwen duurder is dan op andere dagen? En de zomermaanden zijn natuurlijk ook duurder dan de wintermaanden. Ga samen na hoeveel jullie aan elk onderdeel van de bruiloft willen uitgeven en houd dit aan als richtlijn. Wat vinden jullie echt belangrijk bij het regelen van de bruiloft en waar zouden jullie eventueel op kunnen besparen?

Het feest plannen

Wanneer de locatie, datum en het budget vast staan, is het tijd om te kijken naar zaken als een band en een fotograaf. Het kan namelijk niet zo zijn dat je geen muziek hebt tijdens het feest, toch? En natuurlijk wil je ook dat een fotograaf de hele dag vastlegt, zodat je er later nog weer van kan genieten. Dit zijn dan ook allemaal zaken die je ruim van tevoren wilt boeken, zodat je zeker weet dat je op tijd bent om de band of fotograaf met jouw voorkeur te regelen voor de bruiloft.

De trouwjurk van jouw dromen

Bij het kiezen van je trouwjurk is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Ga je bijvoorbeeld trouwen op het strand? Dan wil je niet dat jouw jurk te zwaar is om over het zand te dragen. In onze winkel helpen we jou graag met het kiezen van jouw ideale trouwjurk. Daarbij kijken we waar jij je het beste in voelt, maar kijken we ook of het past bij jouw bruiloft.

Ceremoniemeester en getuigen regelen

Een ceremoniemeester helpt vaak met het plannen van de bruiloft. Daarnaast is hij of zij het aanspreekpunt voor de gasten. Daarnaast zorgt deze persoon er op de dag zelf voor dat het draaiboek aangehouden wordt. Aan wie willen jullie deze taak toebedelen? Vraag deze persoon dan ook op tijd. Daarnaast wil je getuigen hebben. Denk na aan wie je deze eer gunt.

Jouw ideale bruiloft plannen

Hopelijk lukt het jou op basis van deze checklist om de bruiloft van je dromen te plannen. Bruidsmode Outlet Rotterdam wenst jullie veel geluk en plezier op jullie speciale dag!

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply