Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad    •    7 dagen per week geopend    •    Welkom zonder afspraak    •    Say yes for less!

Ga je trouwen? Leuk! We kunnen ons voorstellen dat bij het plannen van de grote dag ook veel vragen opspelen. Want, wat kost een bruiloft eigenlijk? Hier kunnen we vrij kort over zijn. De kosten van een bruiloft in Nederland zitten gemiddeld op € 15.000. Uiteraard heb je dit zelf in de hand. Jullie bruiloft is namelijk zo duur als jullie hem zelf maken. In deze blog kijken we naar verschillende potentiële kostenposten die komen kijken bij het organiseren van een bruiloft. Kijk zelf wat jullie belangrijk vinden en hoe jullie je budget willen verdelen.

Locatie en catering

De kosten van een trouwlocatie variëren enorm. Dit hangt af van de populariteit van de locatie, het aantal gasten en het seizoen. Ook de prijs van de catering varieert, afhankelijk van het aantal gasten en welke catering je aanbiedt. Doen jullie een groot diner? En welke hapjes en drankjes laten jullie serveren? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken.

Bruidsjurk en trouwpak

Het budget voor bruidskleding kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Bij een trouwjurk verschillen de kosten sterk. Dit is onder andere afhankelijk van het merk, het materiaal en het ontwerp. Ook de prijs van een trouwpak moet niet vergeten worden. Het huren of kopen van een goed passend pak kan aardig wat geld kosten? Ben je op zoek naar een nieuwe bruidsjurk en trouwpak voor een wat kleinere prijs? Neem een kijkje in onze winkel!

Fotografie en video

Het vastleggen van je grote dag is iets waar veel stellen waarde aan hechten. Veel fotografen en videografen hanteren een verschillende stijl. Kijk vooral welke goed bij jouw eigen stijl past. Dan kun je daarna gaan kijken naar je budget. Wellicht is er een beginnende fotograaf die graag foto’s bij jou wilt maken voor een kleinere prijs.

Decoraties en bloemen

Decoraties zoals bloemstukken, tafelkleden, stoelhoezen en verlichting beïnvloeden de algehele uitstraling van de bruiloft. De kosten voor decoraties hangen af van je gewenste stijl en het aantal gasten. Zeker bloemen kunnen een aanzienlijke kostenpost vormen, met namen als je kiest voor zeldzame of uitheemse bloemen.

Muziek en entertainment

Een bruiloft is niet compleet zonder muziek! Kies je voor een band, een dj of een andere vorm van entertainment? Het inhuren van een professionele dj of bekende band is natuurlijk duurder dan het inhuren van een wat kleiner bandje. Denk goed na over welke sfeer jij wilt creëren op jouw feest.

Overige kosten

De hierboven genoemde kosten zijn de grootste punten waar je rekening mee moet houden in jouw bruidsbudget. Maar er zijn ook nog andere kosten waar je aan kunt denken. Zo zijn er nog de kosten voor uitnodigingen, trouwringen, huwelijksbedankjes en de huwelijksreis. En misschien heb je ook wel een aantal extra’s op je bruiloft, zoals een photobooth of een trouwauto. Deze punten hebben ook aanzienlijk impact op het totale budget.

Jouw ideale bruiloft plannen

Hopelijk heb je nu een beter beeld van waar je rekening mee moeten houden in jullie bruidsbudget. Staar je overigens niet alleen maar blind op de cijfers. Deze dag komt maar een keer voor in je leven, dus geniet er vooral van! Bruidsmode Outlet Rotterdam wenst jullie veel geluk en plezier op jullie grote dag.

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply