Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad    •    7 dagen per week geopend    •    Welkom zonder afspraak    •    Say yes for less!

Je hebt je hele leven uitgekeken naar dit moment, je gaat trouwen met de liefde van je leven en mag eindelijk je trouwjurk uitzoeken. Stiekem heb je natuurlijk al uren op het internet gekeken naar welk trouwjurken je mooi vindt. Maar wat nu, hoe gaat het kopen van een trouwjurk nou in z’n werk? Dit is hopelijk de eerste en zeker laatste keer dat je dit doet. Bovendien komt er veel emotie bij kijken en ben je bereid een hoop geld uit te geven om op jullie bijzondere dag te kunnen stralen. We leggen je uit hoe het kopen van een trouwjurk in z’n werk gaat.

 

De voorbereiding om een trouwjurk te kopen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je goed voor te bereiden op de zoektocht naar jouw droomjurk. Al die uren op het internet zoeken, waren niet voor niets! Maak een verzameling of collage van mooie trouwjurken, accessoires en locaties. Laat deze zien tijdens je pasafspraak zodat de verkoopster een goed idee krijgt van de sfeer waar je naar zoekt.

 

Daarnaast mag je mensen meenemen naar je pasafspraak. Neem mensen mee die veel voor je betekenen en het beste met je voor hebben. Je wil niet dat iemand zijn mening op je aandringt, want het is uiteindelijk jouw keuze en jij moet je er prettig bij vinden.

 

Bedenk ook alvast hoe je je haar wil en welke bruidsaccessoires je gaat dragen. Heb je deze al klaarliggen? Neem ze dan mee naar je afspraak, draag hakken die dezelfde hoogte hebben als de hakken die je op je bruiloft wil dragen en doe je haar alvast ongeveer hoe je het wil. Hierdoor krijg je een idee van hoe het complete plaatje er uit zal komen te zien. Met hulp van iemand die je haar en make-up doet, zal het alleen nóg mooier worden!

 

Verschillende pasrondes

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar hiermee heb je natuurlijk nog geen trouwjurk gevonden. Het is tijd om verschillende jurken te passen. Voor het passen van jurken hebben we een belangrijke tip: pas alleen jurken die binnen jouw budget vallen. Hiermee voorkom je een hoop teleurstelling! Begin met jurken die lijken op de jurken die op je voorbeelden staan.

 

Het kan voorkomen dat de vorm van de jurken die je uitzocht toch niet zo mooi staan bij jouw figuur. Dat is natuurlijk heel jammer, maar je zult een stuk meer stralen met een jurk die mooi bij jouw lichaam past. Houd je dus niet te veel vast aan het idee dat je hebt wanneer je de winkel binnenloopt.

 

De beslissing

De uiteindelijke beslissing is natuurlijk aan jou, wat je vrienden, familie en de verkoopster ook zeggen! Ze geven uiteraard allemaal goed advies, maar je zoekt naar een fijn gevoel van binnen. Een jurk waarin je het allermooiste voelt zal automatisch fantastisch staan. Vraag jezelf de volgende vragen, is het antwoord nee, ga dan meteen naar de volgende jurk:

 

  • Valt de prijs van de jurk binnen mijn budget?
  • Past de jurk bij mij?
  • Is de jurk gepast voor mijn trouwlocatie?
  • Voel ik me mooi en zelfverzekerd in deze jurk?
  • Wil ik in deze trouwjurk ja zeggen tegen mijn geliefde?

 

Heb je ja kunnen zeggen tegen alle jurken, maar knaagt er toch nog iets? Vraag jezelf dan af wat je zou willen verbeteren. Is het antwoord onduidelijk, dan is er waarschijnlijk geen betere jurk voor jou te vinden en kun je de eerste ja van je bruiloft zeggen!

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply