Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad    •    7 dagen per week geopend    •    Welkom zonder afspraak    •    Say yes for less!

Een strandhuwelijk is een droom voor veel bruiden. De zon, de zee en het zand creëren een romantische en ontspannen sfeer die perfect is voor een onvergetelijke bruiloft. Maar hoe kies je de beste trouwjurk voor een strandhuwelijk. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte jurk te vinden die past bij de unieke setting van een strandbruiloft.

1. Kies voor lichte en ademende stoffen

Een strandhuwelijk betekent vaak warm weer, dus het is belangrijk om een trouwjurk te kiezen die je koel en comfortabel houdt. Lichte en ademende stoffen zoals chiffon, zijde, organza en katoen zijn de ideale keuzes. Deze stoffen zijn luchtig en zorgen ervoor dat je niet oververhit raakt terwijl je van je speciale dag geniet.

2. Denk aan een bohemian trouwjurk

Bohemian trouwjurken zijn perfect voor een strandhuwelijk. Ze hebben vaak een losse, vloeiende pasvorm en zijn gemaakt van lichte, luchtige stoffen die prachtig bewegen in de zeebries. Bovendien geven bohemian trouwjurken een ontspannen en natuurlijke uitstraling die perfect past bij de informele sfeer van een strandbruiloft.

3. Overweeg een korte trouwjurk

Een korte trouwjurk is een uitstekende keuze voor een strandhuwelijk. Korte jurken zijn niet alleen stijlvol en trendy, maar ook praktisch. Ze zijn gemakkelijker om in te bewegen en je hoeft je geen zorgen te maken over ene lange sleep die in het zand sleept. Bovendien geeft een korte trouwjurk een speelse en frisse uitstraling die perfect is voor een zomerse bruiloft.

4. Let op de details

Bij het kiezen van een trouwjurk voor op het strand, wil je letten op de details. Vermijd zware kralen, ingewikkelde borduursels en lagen tule die je jurk zwaar kunnen maken. Kies in plaats daarvan voor eenvoudige en elegante details zoals kant, kleine applicaties of subtiele parels die je jurk een verfijnde uitstraling geven zonder te zwaar te zijn.

5. Denk aan je schoenen

Op het strand zijn hoge hakken vaak niet praktisch. Kies voor schoenen die comfortabel en geschikt zijn voor de ondergrond, zoals sandalen, espadrilles of zelfs blote voeten. Veel bruiden kiezen ervoor om sierlijke enkelbandjes of barefoot sandals te dragen die zowel stijlvol als comfortabel zijn.

6. Accessoires en haarstijl

Bij een strandhuwelijk passen natuurlijke en eenvoudige accessoires het beste. Kies voor delicate sieraden en vermijd te veel bling. Bloemenkransen, haarspelden met schelpjes of parels en andere natuurlijke elementen zijn prachtige toevoegingen aan je strandlook. Wat betreft je haar, denk aan losse golven, een lage knot of een gevlochten kapsel die goed blijven zitten in de wind.

7. Denk aan de weersomstandigheden

Hoewel het weer op je trouwdag hopelijk perfect zal zijn, is het altijd goed om voorbereid te zijn op onverwachte omstandigheden. Kies voor een jurk met een bijpassend jasje, omslagdoek of sjaal die je warm houdt als de temperatuur daalt. Daarnaast kan een parasol of zonnehoed een praktische bescherming bieden tegen de zon.

Van je strandhuwelijk een onvergetelijke dag maken!

Een strandhuwelijk is een magische en unieke ervaring. Met de juiste trouwjurk kun je je comfortabel en zelfverzekerd voelen terwijl je je geloften uitwisselt met de oceaan op de achtergrond. Volg deze tips en vind de jurk die perfect bij jou en je speciale dag past. Veel succes met je zoektocht en geniet van elk moment van je strandbruiloft!

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply