Skip to main content

Nieuwe trouwjurken direct uit voorraad • 7 dagen per week geopend • Welkom zonder afspraak • Say yes for less!

Het idee van een bruiloft in het buitenland zal allicht door je hoofd hebben gespookt: trouwen op een prachtige strandlocatie, berglocatie of een wijngaard in het Franse heuvelachtige landschap. Dat is toch super romantisch! Ga je of overweeg je om te trouwen in het buitenland? Dan kan dit iets lastiger zijn dan een locatie bij je om de hoek. Je kunt namelijk niet zomaar even de locatie bekijken en zaken ter plekke regelen. We geven je daarom graag een aantal tips waarmee je jouw droombruiloft in het buitenland realiteit kunt maken.

 

1. De locatie uitzoeken

Elk land heeft zijn eigen voorwaarden en regels. Zo kun je probleemloos voor de Nederlandse wet trouwen op de Nederlandse Antillen Curaçao. Andere landen moet je rekening houden dat je de juiste persoon hebt die een bijzondere toestemming kan verlenen. Daarom trouwen de meeste koppels ceremonieel in het buitenland en laten ze hun huwelijk in Nederland rechtsgeldig maken. Dit doe je net voor of na de bruiloft. Wil je wel op locatie je huwelijk officieel maken, dan moet je deze officieel laten vertalen zodat hij in Nederland ook rechtsgeldig is.

 

Naast de zakelijke kant ben je natuurlijk vrij om een locatie te kiezen. Houd tijdens de keuze rekening met zaken zoals het weer en hoeveel het kost om daar te komen. Zeker wanneer je gasten uitnodigt!

 

2. Budget vaststellen

Met een klein budget kun je ook prima een bruiloft in het buitenland organiseren. Je zult bijvoorbeeld minder gasten hebben. Daarnaast hoeft een strandbruiloft niet een dure locatie te zijn. Wist je dat er een speciale trouwverzekering is? Mocht er iets gebeuren waardoor je buitenlandse bruiloft niet door kan gaan, dan ben je hier goed op voorbereid.

 

3. Hulp van een trouwplanner

In Nederland wordt het inhuren van een trouwplanner als luxe of overbodig beschouwd. Wanneer je in het buitenland wil trouwen, is dit wel iets om serieus te overwegen en zeker geen overbodige luxe! Kies iemand die je vertrouwt en ervaring heeft met bruiloften in het buitenland. Een trouwplanner kan je zo een hoop werk en stress uit handen nemen, zo hoef jij alleen maar te genieten van de leuke kant van trouwen.

 

4. Bijpassende kleding

Voor een trouwerij op het strand zul je andere kleding kiezen dan een trouwerij op een wijngaard. Een jurk met een lange sleep is bijvoorbeeld niet heel handig op het zand… Het is slim om eerst je locatie te kiezen zodat je je kleding er op aan kunt passen. Kies je bijvoorbeeld voor een bruiloft op het strand, dan hebben wij verschillende soorten strand trouwjurken. Zo is het fijn om een luchtige jurk te kiezen als je bijvoorbeeld in temperaturen boven de 30 graden gaat trouwen.

 

5. Gasten uitnodigen

Koppels die in het buitenland trouwen kiezen vaak voor een intiemer gezelschap. Allereerst is het natuurlijk duurder voor de gasten om naar jouw bruiloft te komen. Daarnaast kost het meer tijd. Een bruiloft in Nederland duurt een dag, maar een trouwerij in het buitenland moet je ook rekening houden met reistijd. Je geeft ze wel een goed excuus om er een (mini) vakantie van te maken!

Dion

Author Dion

More posts by Dion

Leave a Reply